Onze beelden worden gegoten volgens de cire perdue methode, oftewel de verloren wasmethode. Beelden van brons kunnen worden gemaakt door het materiaal te smelten en dan in een vorm te gieten. Het maken van een gietvorm is een ingewikkeld proces, waarvoor verschillende methodes zijn. De meest voorkomende methode van het bronsgieten is het ‘cire perdue gieten‘ oftewel ‘de verloren wasmethode‘.
Het begint allemaal met een wasmodel. Bij het bronsgieten wordt vaak een model van was gebruikt, met daaromheen een vuurvaste massa. Op het model zitten enkele gietkanalen en ontluchtingskanalen. Via deze kanalen kan de gesmolten was naar buiten lopen bij het uitstoken van de vormen. Daarna worden de holle ruimten via dezelfde gietkanalen volgegoten met het verhitte, vloeibare brons. Het brons is ongeveer 1180 graden Celsius wanneer het geschonken wordt. Onze beelden worden in de hoogste kwaliteit brons gegoten speciaal geschikt voor kunstobjecten. Na het gieten is het beeld nog lang niet klaar. Als een bronzen beeld uit de mal komt heeft het een ‘giethuid‘. De giethuid is een doffe korrelige laag aan de buitenkant, die ontstaat doordat het vloeibare brons een chemische verbinding aangaat met de mal.
De giethuid en alle oneffenheden worden weggeborsteld, geschuurd en geslepen. De gietkanalen worden verwijderd met een slijptol en een freesmachine. Daarna wordt het bijgewerkt, dit is het ciseleren.