Tuincentrum ’t Vaarderhoogt

Soest, 21 t/m 30 november 2019

Warme Witte Winter Weken

Van donderdag 21 november tot en met maandag 23 december is het een drukte van jewelste in Soest. Massa’s mensen zijn op weg naar de Warme Witte Winter Weken, hét grote familie-winter-evenement dat plaatsvindt aan de Dorresteinweg 72b. Het enorme terrein van ’t Vaarderhoogt is uitgeruimd om plaats te maken voor een prachtig, nostalgisch winkeldorp in Anton Pieck stijl. Compleet met plein, kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes.

In de winkeltjes wordt een grote variatie aan allerhande koopwaar aangeboden. Wie vaker dan één keer langskomt treft steeds weer een compleet nieuw dorp, want om de 3 à 4 dagen zijn er steeds nieuwe winkeliers.

Rondstruinen in zo’n sprookjesdorp en hier en daar een koopje meepakken is op zich al erg leuk, maar er is nog héél veel meer te zien en te beleven bij de Warme witte Winter Weken. Henk de houthakker bijvoorbeeld, een zeer vriendelijke reus waar kinderen boven het korfvuur zelf broodjes mogen bakken. In de knutselhut van Henk kunnen zij zich lekker creatief uitleven. Er zijn op verschillende dagen nog meer plekken waar kinderen lekker bezig kunnen zijn met schilderen, knippen, plakken, rijgen en zelfs kaarsen maken.

Eén van de grote trekpleisters is de levende kerststal. Al tientallenjaren achtereen uitgeroepen tot de mooiste van Midden-Nederland. Het bouwwerk is van zichzelf al prachtig en de levende dieren er in werken als een magneet op jong en oud. Met name het kleine knuffelvee. Kinderen mogen de beestjes vasthouden en aaien, onder het toeziend oog van stalmeester Roel en zijn assistenten.

Het Smulplein is het meest feestelijke en gezellige plein in de regio. Vol met winkeltjes die lekkerste winterse versnaperingen verkopen; oliebollen, broodjes warme worst, poffertjes, bijzondere snacks, koffie, thee, soep en natuurlijk warme gluhwijn.
Op het Smulplein is ook het theaterpodium waarop artiesten, koren en bands optreden. Zie de agendapagina.

De vrijdagavonden zijn bijzonder sprookjesachtig. Van 17.00 tot 19.00 uur zijn er stamppottenbuffetten (kijk op de website of er nog plek is) Eten zoveel u lust met live muziek er bij. Direct daaropvolgend zij er de feeërieke lichtjesavonden waarbij het hele dorp prachtig is verlicht. Op het Smulplein zijn er tot 21.00 uur optredens en blijven de eettentjes tot uw dienst.

KERSTSHOW

Naast het dorp vindt u in de overdekte kassen van ’t Vaarderhoogt een zeer uitgebreide fonkelende kerstshow, boordevol prachtige decors en duizenden kerstartikelen om thuis uw kerst mee in te richten en op te fleuren. Ook binnen is het restaurant voor als u even rustig wilt zitten of juist wat uitgebreider wilt eten.

De Warme Witte Winter Weken is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag tot 21.00 uur.


Terug naar het agenda overzicht